2022-ben immár harmadszor csapott össze dr. Szabó Szabolcs és Németh Szilárd Csepelen és Soroksáron.
Az ellenzéki összefogás jelöltjére minden korábbinál többen, 24.595-en szavaztak, vagyis nagyon magabiztosan, több mint 2500 szavazattal győzte le a fideszes jelöltet.
Mindez azért nagy fegyvertény, mert az aktív mozgósító kampánynak köszönhetően Németh Szilárdra is majd’ 1400-zal többen szavaztak a két kerülteben, mint 2018-ban, de Szabó kampánycsapata kemény munkával ezt ellensúlyozni tudta, hiszen a rá szavazók száma is majd’ ugyan ennyivel növekedett.
Amióta Csepel és Soroksár egy választókerületet alkot, azóta soha nem szavaztak még annyian egy jelöltre sem, mint most dr. Szabó Szabolcsra.
Külön ki kell emelni, hogy ha a két kerületet külön számoljuk, akkor Szabó Csepelen (2415 szavazattal) és Soroksáron (125 szavazattal) is győzött!

A képviselőjelöltre leadott szavazatok számának eltérése a jelölőszervezetre leadott szavazatok számától
Dr. Szabó Szabolcs

Kedves csepeliek és soroksáriak!

Nem volt könnyű a  harmadik  győzelem. A sikerhez nagyon sokak tevékeny közreműködésére,  az ellenzéki összefogás pártjainak támogatására volt szükség.

Hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek a kampányban, minden aktivistának, aki pultozott, szórólapozott, kopogtatott, szavazatot számolt.

Köszönöm valamennyi csepeli és soroksári polgárnak, aki szavazatával támogatott.

Sajnos az országos eredmények alakulása nem nyújt jobb feltételeket képviselői munkámhoz mint korábban volt, de ígérem, hogy minden lehetőséget meg fogok ragadni, hogy a jövőben is méltó legyek választóim bizalmára, és képviselői munkámmal  szolgáljam Csepel és Soroksár lakóit.

Dr. Szabó Szabolcs

Sikeresen feliratkozott Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő hírlevél listájára!