dr. Szabó Szabolcs

országgyűlési képviselő

Budapest két déli kerületének lakosait, a Csepelen és Soroksáron élő közel százezer embert képviselem a magyar parlamentben immár 2014 óta.
Független politikusként, az ellenzéki pártok támogatásával.
Eredeti hivatásom szerint geográfus vagyok. Gyulán születtem 1979-ben, Békéscsabán közgazdasági és külkereskedelmi szakközépiskolában érettségiztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol diplomát, majd doktori fokozatot szereztem. 2009 óta vagyok az egyetem adjunktusa, politikusi tevékenységem miatt jelenleg fizetés nélküli szabadságon.
2021 őszén az ellenzéki pártok előválasztásán a Momentum Mozgalom által támogatott jelöltként ismét bizalmat és megerősítést kaptam arra, hogy a 2022-es parlamenti választáson az ellenzék közös képviselője legyek és harmadszor is legyőzzem a kormánypártok jelöltjét.

Értékrendem, Céljaim és Teendőim

A csepeliek és soroksáriak tisztaságra, békére és biztonságra vágynak
A csepeliek és soroksáriak sokat panaszkodnak a közbiztonságra és a közterületek tisztaságára. Ezen akkor tudunk segíteni, ha a Fővárosnak elég állami forrást adunk a köztisztaság biztosítására, cserébe pedig elvárjuk az emberektől, hogy ne szemeteljenek. A rendőrségnek és a közterületfelügyeletnek biztosítunk minden anyagit lehetőséget, cserébe elvárjuk, hogy legyenek ott, amikor baj van.

Normális közlekedést Csepelen és Soroksáron!
Az utóbbi években elviselhetetlenné vált a közlekedés Csepelen és Soroksáron. A rossz munkaszervezés, az átgondolatlanság, a lakossági igények figyelmen kívül hagyása miatt napi szinten szenvedünk, amikor utaznunk kell. A legfontosabb beruházások nem valósultak meg 2010 óta, csak beszél róluk a Fidesz. Soroksárnak vasúti aluljáró kell, Csepelnek új Duna híd és a Gerincút folytatása kell. Emellett felújított és kibővített Gubacsi hídra, és modern, működő hévre van szüksége a két kerületnek.

21. századi oktatásra van szüksége Csepelnek és Soroksárnak
Oktatóként tudom, hogy ha nincs jól működő oktatási rendszere ez országnak, akkor nincs jövője sem! Olyan közoktatásra van szükség, ahol a gyerekek teljesítménye folyamatosan javul, és a PISA jelentésekben egyre jobban teljesítenek, nem pedig lefelé csúsznak a nemzetközi rangsorban. Olyan egyetemekre van szükség, amelyek az egyetemi rangsorokban előre lépnek a hazai egyetemek, nem pedig hátra csúsznak. Megbecsült oktatókra, motivált és fejlődő diákokra, az iskolarendszerben megbízó szülőkre van szükség! Az óvodák bezárását pedig azonnal be kell fejezni!

A rászorulókon segíteni kell, nem pedig az út szélén hagyni!
Támogatni és segíteni kell azokat, akik saját erőből is boldogulni tudnak, de nem szabad magukra hagyni azokat sem, akik nehéz helyzetbe kerülnek. Nem egy szűk elitnek kell nagy gazdagságot biztosítani, hanem mindenkinek stabil jólétet.
Csepelen és Soroksáron sok ember él rossz körülmények között, akiken nem segít a Fidesz. Mi már ellenzékiként is napi szinten segítünk élelmiszerrel és ruhával a rászorulóknak, és jogi tanácsadással támogatjuk a kilátástalan helyzetben lévőket. A járvány kezdetén is tőlünk kaptak maszkot és védőfelszereléseket!

Nekem tényleg Csepel és Soroksár az első!
A fideszes politikusok a saját és a pártjuk érdekeit a lakosság érdekei elé helyezik. Németh Szilárd a saját lakcímére bejegyzett alapítványában halmozott fel óriási ingatlanvagyont, állami forrásokból. Borbély Lénárd a lakosság érdekei helyett a kormányzati sportberuházásokat tartja elsődlegesnek, így verték szét a Csepeli hévet. Csepel és Soroksár lakossága nem érdekli őket, nem állnak velük szóba! Én minden döntésnél azt mérlegelem, hogy mi a jó az itt élőknek!

Csepel – Soroksár országgyűlési képviselője

Programom

dr. Szabó Szabolcs

A parlamentáris demokráciákban az országgyűlési képviselők választóiktól a törvényalkotásra és a törvényeket alkalmazó és végrehajtó hatalom ellenőrzésére kapnak megbízatást. E munka eredményességét az adott demokrácia állapota jelentősen befolyásolja, és erről sajnos az elmúlt 10 évben semmi jót nem mondhatunk el. A jelenlegi kormánypártok folyamatosan szűkítették a parlamenti ellenzék mozgásterét, 2/3-os többségük birtokában szinte teljesen kiüresítették a képviseleti demokrácia tartalmi kereteit. Gyakran tapasztalom ezt az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagjaként, ahol az oktatás, a tudomány, a kultúra, a sport és a média problémáival foglalkozunk. Ellenzéki társaimmal együtt számos javaslatot tettünk ezek megoldására, de a kormánypártok képviselői ezeket rendre leszavazzák, a megoldások helyett az állami iskolákat és egyetemeket a fékevesztett kultúrharc és a pártpolitika játszóterévé tették.

Hírek & Aktualitások

Csepelen és Soroksáron is dr. Szabó Szabolcs nyerte a választást

Csepelen és Soroksáron is dr. Szabó Szabolcs nyerte a választást

2022-ben immár harmadszor csapott össze dr. Szabó Szabolcs és Németh Szilárd Csepelen és Soroksáron.Az ellenzéki összefogás jelöltjére minden korábbinál többen, 24.595-en szavaztak, vagyis nagyon magabiztosan, több mint 2500 szavazattal győzte le a fideszes...

Kedves csepeliek és soroksáriak

Kedves csepeliek és soroksáriak!
Nem volt könnyű a harmadik győzelem. A sikerhez nagyon sokak tevékeny közreműködésére, az ellenzéki összefogás pártjainak támogatására volt szükség.
Hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek a kampányban, minden aktivistának, aki pultozott, szórólapozott, kopogtatott, szavazatot számolt.
Köszönöm valamennyi csepeli és soroksári polgárnak, aki szavazatával támogatott.

Kitelepülések Csepelen és Soroksáron a kampány utolsó 2 hetén

Kitelepülések Csepelen és Soroksáron a kampány utolsó 2 hetén

Kitelepülések a kampányfinis utolsó hetében Csepelen és Soroksáron 2022.03.29. kedd Csepel, Karácsony S. 15-18 óra közöttSoroksár, Hősök tere 10-12 óra között 2022.03.30. szerda Csepel, Csikó sétány (SPAR előtt) 15-18 óra közöttSoroksár, Hősök tere 15-17 óra között...

Lépjen velünk kapcsolatba!

Dr. Szabó Szabolcs

Kedves csepeliek és soroksáriak!

Nem volt könnyű a  harmadik  győzelem. A sikerhez nagyon sokak tevékeny közreműködésére,  az ellenzéki összefogás pártjainak támogatására volt szükség.

Hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek a kampányban, minden aktivistának, aki pultozott, szórólapozott, kopogtatott, szavazatot számolt.

Köszönöm valamennyi csepeli és soroksári polgárnak, aki szavazatával támogatott.

Sajnos az országos eredmények alakulása nem nyújt jobb feltételeket képviselői munkámhoz mint korábban volt, de ígérem, hogy minden lehetőséget meg fogok ragadni, hogy a jövőben is méltó legyek választóim bizalmára, és képviselői munkámmal  szolgáljam Csepel és Soroksár lakóit.

Dr. Szabó Szabolcs

Sikeresen feliratkozott Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő hírlevél listájára!